Скај њуз отвара нови канал без вести о Брегзиту

ЛОНДОН: Након трогодишње кризе око Брегзита, Скај њуз (Sky News) жели да отвори ТВ канал на којем неће уопсте бити вести о Брегзиту, а кажу да је намењен свим гледаоцима којима је досадила читава драма око изласка Велике Британије из Европске уније.
Bregzit pixabay
Фото: pixabay.com

Још од када је одржан референдум 2016. године, британски политичари расправљају о томе како, на који начин и да ли Уједињено Краљевство треба изаћи из ЕУ, а и даље велики број питања остаје неразјашњен иако је остало још само две седмице до задњег рока 31. октобра.

"Sky News Brexit-free" ће се побринути за оне којима је досадило да слушају вести о Брегзиту, објаснио је директор Скај њузa, Џон Рајли.

"То је нешто што знамо да ће наши гледаоци сматрати вредним. Брегзит је историјска прича која има велики утицај и наставицемо да извештавамо о томе свеобухватно", рекао је Рајли.

Овај нови канал, каже он, даће људима одмор од Бреџита, пренео је портал Klix.ba.

"Он ће служити као својеврсни филтер где ће људи моћи да чују о питањима која се не тичу британске владе и Брисела, а фокус ће бити на озбиљном, оригиналном новинарству", рекао је он.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести