САД: Свиње побегле с фарме и правиле лом у граду

ВАШИНГТОН: Око 250 свиња које су протеклих месец дана правиле лом у месту Оринџ у Вермонту након што су побегле, враћене су на фарму уз помоћ сендвича са хот догом и доброј старој техници ограђивања, преноси АП.
svinje
Фото: Youtube Printscreen

Неколико фармера и пар волонтера кренули су у четвртак у мукотрпан подухват кроз прашину планинског пута како би покушали да врате свиње на фарму Шугар маунтин у Оринџу.

Они су јурили животиње кроз жбуње и преко јарака, трудећи се да се позиционирају тако да могу да опколе велике свиње и вепрове који су непрестано узмицали.

На крају се већина свиња вратила кући, преноси АП. 

Свиње су током своје авантуре блокирале путеве, па аутомобили нису могли да пролазе, а пешаци су се клонили путева јер су их животиње јуриле. 

Власник свиња, фармер Волтер Џефрис мораће да плати десетине хиљада долара казне граду у којем су свиње боравиле, јер су ометале возаче и пешаке, рекли су градски заничници.

Џефрис је рекао да мисли да су вандали оштетили ограду 11. августа, што је омогућило да 50 одраслих свиња и 200 прасића побегне. 

Он мисли да је то дело бившег запосленог и каже даје случај пријавио поицији. 

Фарма је недавно и опљачкана, а украден је алат у вредности од 1.000 долара, додао је Џефрис.

Он наводи да је већина од 250 свиња које су побегле из ограђеног простора враћено, а локални званичници тврде да животиње које су још на слободи и даље праве неприлике у околини. 

EUR/RSD 117.3742
Најновије вести