Продуцент открио зашто су Симпсонови жути...

ВАШИНГТОН: Један од продуцената америчке анимиране тв серије „Симпсонови“ открио је у новој књизи одговоре на неке од највећих мистерија серије, укључујући зашто је породица жута и због чега станује баш у Спрингфилду.
simpsonovi
Фото: Youtube Printscreen

Мајк Рајс на култној серији ради од почетка њеног емитовања од 1989. године, а сад је издао књигу „Sprongfield Confidential: Jokes, Secrets and Outright Lies from a Lifetime Writing for the Simpsons“, у којој даје одговоре на нека од питања која су фанови најчешће постављали.

Рајс открива да је препознатљива жута боја ликова дошла сасвим спонтано. 

Боју за оригиналне ликове Мета Грејнинга пронашао је бивши аниматор серије, а Рајс је објаснио како је то направио због бизарних фризура које деца у серији имају. 

Барт, Лиса и Меги уопште немају косу, односно уопште нема линија које одвајају њихову кожу од косе. Па су аниматори одабрали жуту која је као коса, а опет као кожа, објаснио је Рајс.

У књизи Рајс наводи да је име града позајмљено из ситкома „father Knows Best“ из педесетих година прошлог века, а Грејнинг га је одабрао због генеричности. 
Открио је занимљивости и о непостојећој локацији града. 

Спрингфилд има океан на источној и на западној страни. Једном смо рекли да је Источни Спрингфиелд три пута већи од Тексаса, а у једној епизоди Хомер ујутро лопатом чисти снег па поподне лежи у мрежи и пије лимунаду на сунцу, пише Рајс.

То поставља питање: На којој је Спрингфилд планети?, додао је он.

О томе зашто се име породице појављује иза облака у уводној шпици, Рајс наводи да су, кад је шоу први пут приказан, гледаоци прво видели само први део речи – The Simps, пре него што је откривен остатак. 

Прво видите први део речи – The Sims - пре него што се покаже остатак. Па шта? Па, Симпс је скраћено за симплетонс - за глупе људе - попут оних које ћете видети у серији, написао је Рајс, преноси Index.hr.

Открива и како су главни ликови добили имена.

Хомер и Марџ добили су имена по стварним људима - творац Мет Грејнинг користио је имена својих родитеља као инспирацију за фиктивни ситком пар. 
Лиса и Меги добиле су имена по његовим сестрама, а Барт је био његова инвенција - од анаграма речи “брат“ (дериште).

EUR/RSD 118.0660
Најновије вести