ПРЕСТИГЛА АЈНШТАЈНА Тара је званично најпаметнија девојчица на свету

Тара Шарифи, 11-годишња Иранка која са породицом живи у Великој Британији, званично је постала најпаметнија девојчица на свиету.
1
Фото: pixabay.com

Наиме, Тара је као ученица у британској Ајлесури школи полагала славни Менса IQ тест на ком је остварила импресивних 162 бода. Тај резултат је поставља високо изнад границе генијалности – која се налази на 140 бодова.

Осим тога, тај резултат чини је паметнијом и од Алберта Ајнштајна, који иако никад није полагао тест, према проценама имао је коефицијент интелигенције 160. Стивен Хокинг такође је имао коефицијент интелигенције 160, преноси Ekspress.hr.

Резултат је био велико изненађење за све, а посебно за Тару која је изјавила “Била сам шокирана кад су ми рекли”.

Њени родитељи заједно су одлучили да Тара оде да полаже тест у Оксфорду јер су веровали да је њихова ћерка веома интелигентна. Резултат њеног теста зависио је од њене способности да разуме одређене речи и одговори на њих у одређено време.

“Знао сам да је паметна јер би у разним квизовима одгворала на питања, посебно она математичка, пре самих такмичара. Ипак, нисам се надао да има тако висок коефицијент интелигенције”, рекао је отац Хосеин Шарифи.

Како је рекла, кад буде старија воlела би да се бави нечим што је у вези са математиком и науком.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести