Пласидо Доминго се извинио женама које је узнемиравао

МАДРИД: Оперски певач Пласидо Доминго извинио се данас женама које су га оптужиле за сексуално узнемиравање и непримерено понашање, рекавши да преузима пуну одговорност за своје поступке.
plasido domingo
Фото: Youtube Printscreen

АП је, наиме, известио да је истрага америчке уније која представља оперске извођаче закључила на основу навода 27 жена да је Доминго према њима исказао недолично сексуално понашање злоупотребљавајући свој утицај и то у периоду од најмање две деценије.

Доминго је у саопштењу које је доставио медијима навео да поштује жене које су се коначно осетиле довољно слободно да проговоре и да жели да оне знају да му је жао због повреда које им је нанео.

"Прихватам потпуну одговорност за своје поступке и из овог искуства сам сазрео", додао је Доминго.

Доминго (79), чија каријера траје више од пет деценија и током које се налазио на високим положајима, рекао је да разуме да су се неке жене плашиле да изразе како се осећају због бриге да би то могло утицати негативно на њихову каријеру.

Шпански певач је напустио Метрополитен оперу у Њујорку у новембру, након што га је неколико жена оптужило да их је сексуално узнемиравао.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести