Памела Андерсон писала босанском политичару због крзна

САРАЈЕВО: Некадашња звезда америчке ТВ серије "Чувари плаже" Памела Андерсон писала је председавајућем Дома народа Парламентарне скупштине БиХ у и замолила га да заштити животиње у БиХ.
Pamela Anderson
Фото: Фото: Twitter@Pamelanderson

Како наводи аваз.ба, након што је Андерсонова сазнала да је забрана узгоја животиња ради крзна која је требало да ступи на снагу 2018. доведена у питање, обратила се Чолаку са апелом да не попусти притиску крзнарског лобија. Она је позвала на поштовање прелазног периода одређеног 2009. године.

"Као почасна амбасадорка (организације за заштиту животиња) ПЕТА посветила сам већи део живота помоћи животињама које пате у крзнарској индустрији и поносна сам на сваку земљу која је забранила узгој животиња ради крзна", пише у писму Памеле Андерсон Бариши Чолаку.

Она је додала да би била одушевљена када би се Босна и Херцеговина придружила Аустрији, Хрватској, Холандији, Словенији, Великој Британији и другим земљама тако што ће устати против окрутности и затворити све фарме крзна.

Навела је да се 2016. десио покушај да се укине постојећа забрана, али га је Парламентарна скупштина одбацила.

"Крзнарска индустрија у задњем тренутку покушава да за неколико фарми које још раде осигура додатних десет година. Чинчиле и друге животиње ужасно пате због услова у којима живе и у којима не могу задовољити своје природне потребе", написала је Андерсонова.

Она је казала да те животиње "читаве животе проводе у малим, прљавим жичаним кавезима и онда се подвргавају бруталној електрокуцији и гушењу плином".

"Мото ПЕТА делимично каже: Животиње нису наши одјевни предмети", саопштено је ова организација поводом писма Памеле Андерсон.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести