Немачки војници љути на министарку - отказан лет, нестала "кока-кола"

БЕРЛИН: Немачки војници, у саставу међународне мировне мисије у Малију, љути су на министарку одбране Анегрет Крамп-Каренбауер јер је њена посета одложила лет за повратак војника којима је истекао мандат, а и изазвала несташицу "кока-коле".
s
Фото: EPA/EFE CLEMENS BILAN

Војници су се, према писању немачког дневника "Билд", жалили што је одложен лет за повратак оних којима је истакао мандат због доласка министарке, а уједно тај лет није могао бити спроведен раније због припремних вежби за дочек.

Уз то, на продајном месту у кампу обустављена је продаја "кока-коле", како су војници пренели, како би се то пиће сачувало за министарку.

Министарство одбране потврдило је да је дошло до померања лета за повратак војника, али истиче да то није желела министарка.

"Ако због мојих посета војници треба да чекају на своје летове онда ћу или отказати посету или осигурати да можемо заједно летети", поручила је Крамп-Каренбауер.

Истовремено је најавила да ће убудуће спроводити и ненајављене посете војним контингентима.

Према писању "Билда", војници су своје незадовољство пренели посланицима Бундестага који су допутовали са министарком. Што се "кризе" око "кока-коле" тиче, из војске поручују да то нема никакве везе са посетом министарке, већ са дугим чекањима на испоруке.
 

 

 

EUR/RSD 117.5897
Најновије вести