На Пељешцу лежаљка под палмом три пута скупља

ЗАГРЕБ: На градској плажи у Трпњу, на хрватском полуострву Пељешцу, изнајмљена лежаљка кошта 25 куна (око 3,4 евра), али ако је ставите под палму која прави сенку, онда се наплаћује три пута више - 75 куна (10 евра), објавили су медији у БиХ преносећи необично искуство једног сунорадника који је тамо летовао.
1
Фото: pixabay.com

Портал "Морски.хр" је утврдио да је ова прича истинита, мада је начелник Општине Трпањ, Јакша Франковић, сматрао да се ради о најобичнијој измишљотини јер не верује да је тако нешто могуће.

"Ја мислим да је то измишљотина. Готово да је немогуће јер је општинско веће за давање концесијских дозвола издало две концесије за изнајмљивање лежаљки. Једну фирми ''Плави обрт за морски риболов'', које има 36 лежаљки, и компанији ''Хотел Фараон д.о.о. Трпањ'' која има 20 лежаљки на плажи. Они изнајмљују лежаљке, а не хладовину и за то су добили одобрење", каже Франковић. 

Додаје да је, међутим, Јаков Беговић, један од концесионара, склон шалама те да је недавно освануо натпис на табли испред његовог објекта - "Говоримо све језике осим вашег" - што је, по Франковићу, "једна од лоших шала које се такође могу криво схватити".

Јаков Беговић, власник фирме за морски риболов и познатог угоститељског објекта у Трпњу, рекао је за "Морски.хр" да не види ништа спорно у већој цени за лежаљку под палмом.

"Не видим ништа спорно у томе, а и није то ради хлада, него јер лежаљка стоји уз палму.

Ту су две палме, и столић је стављен поред њих, и то се зове ''палмсет''. Да је господин из Босне, који је навикнут на рекламне сунцобране, изнајмо сунцобран због хлада, онда се не би узрујавао због тога. Ако желе, они могу изнајмити обичне лежаљке па лећи испод њих и користити сенку лежаљке", каже Беговић.

"То се зове ''палмсет''... на концу сам ја те све палме садио, није ни општина, ни Босанци, ни ико други", љутито је поновио Беговић, преноси хрватски портал.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести