Музеј Мадам Тисо уклонио Хари и Меган из краљевске породице

ЛОНДОН: Чувени лондонски музеј "Мадам Тисо" издвојио је воштане фигуре принца Харија и његове супруге Меган од других чланова краљевске породице, што је одговор на објаву пара да се повлаче са краљевских дужности.
e
Фото: Youtube Printscreen

Музеј "Мадам Тисо", који излаже више од 250 воштаних фигура познатих личности, саопштио је да ће принц Хари и Меган бити смештени у одвојен део и да неће бити више заједно са краљицом Елизабетом, принчевима Филипом и Чарлсом, као и принцом Вилијамом и његовом супругом Кејт, преноси Ројтерс.

"Заједно са остатком света реагујемо на изненађујућу вест да се војвода и војвоткиња од Сасекса повлаче са краљевских дужности", изјавио је генерални менаџер Стив Дејвис.

Повлачење принца Харија и његове супруге Меган са краљевских дужности главна је вест данас у британској штампи, која преноси да о тој одлуци чак ни краљица Елизабета није била обавештена.

По узору на термин Брегзит, повлачење принчевског пара медији су прозвали кованицом "Мегзит".

Краљевска породица је "повређена и разочарана" том одлуком, преноси ББЦ и наводи да Хари и Меган нису о томе конслутовали ниједног члана краљевске породице.

У краткој реакцији Бакингемска палата је навела да разуме њихову жељу за другачијим приступом, али да ће за "компликована питања" требати времена.

"Нису рекли чак ни краљици", пише "Дејли Мирор" позивајући се на неименовани извор који додаје да је пар тиме показао потпуно непоштовање краљевске породице.

Више је питања него одговора, пише ББЦ наводећи нека од њих: каква ће бити нова улога Харија и Меган, какав ће однос имати са остатком краљевске породице, где ће живети, шта ће радити, ко ће бринути о њиховој безбедности...

Неки то могу видети као опадање монархије у 21. веку, али са друге стране, Меган и Хари су допрли до људи до којих ниједан члан краљевске породице није и уједно престављали освежење те институције.

Британски таблоид "Сан" на насловној страни пише да је краљица "дубоко потресена", а да одлазак Харија и Меган изазива "грађански рат" у породици.

Наводи се да је окидач за њихову одлуку било недавно објављивање фотографије на којој је краљица Елизабета Друга с троје најближих наследника престола: најстаријим сином Чарлсом, унуком Вилијамом и праунком Џорџом.

"Ова слика је најјаснији показатељ да се Хари и Меган не сматрају делом будућности ове институције. Са њиховог становишта, од тог тренутка није више било смисла да буду ту", рекао је један извор за "Сан".

Хари је шести у реду за наслеђивање трона - иза принца Чарлса, принца Вилијема и његово троје деце.

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести