Маск и Безос заратили на Твитеру

Милијардери Илон Маск и Џеф Безос заратили су на Твитеру, пошто је Маск оценио да компанију најбогатијег човека на свету „Амазон“ треба „разбити“.
b
Фото: Youtube Printscreen

Маскова реакција уследила је након што је писац Алекс Беренсон објавио да му није омогућено да на тој највећој светској малопродајној платформи објави своју нову књигу о вирусу корона, преноси Танјуг.

„Ово је лудост. Време је да се Амазон разбије. Монополи су погрешни“, поручио је Маск на Твитеру тагујући власника Амазона Џефа Безоса.

„Амазон“ је коментарисао Маскову објаву, али је саопштио да је Беренсонова књига блокирана грешком и да је сада доступна за продају путем Киндла.

„Одлука о томе да ли треба да књигу ставимо на продају није на Маску“, рекли су из „Амазона“.

Судећи по фото поруци коју је „Амазон“ послао Беренсону, компанија је писца обавестила да његова књига није у складу са стандардима продаје.

​Маск и Безос убрајају се међу најбогатије људе у Америци , али и на свету. Безос је, према Форбсовој листи, тренутно најбогатији човек на свету и његова имовина процењује се на око 113 милијарди долара.

Маск такође припада клубу милијардера, а његово богатство тренутно је око 37 милијарди долара.

 

Оснивач „Тесле већ је прозивао Безоса, када је рекао како власник „Амазона“ касни за њим у покушају да изгради мрежу интернет сателита и навео како је његова компанија „Стар линк“ основана осам година пре Безосове „Блу ориџин“.

Ово није први пут да Маск износи спектакуларне изјаве на Твитеру.

Последњи пример је био 1. маја када је написао да су деонице његове компаније „Тесла“ прескупе.

Током 2018. године америчка Комисија за безбедност и размену тужила га је када је на Твитеру поручио да ће „Теслу“ претворити у приватну компанију када цена деонице буде 420 долара и да је већ обезбедио средства.

Маск и „Тесла“ платили су засебне новчане казне у износу од 20 милиона долара у оквиру нагодбе.

 

EUR/RSD 117.5703
Најновије вести