Индијац кандидат за Гиниса, тврди да има 123 године

ЊУ ДЕЛХИ: Свами Сивинанда појавио се на аеродрому Калкута у Индији и ту показао пасош који је шокирао управу аеродрома јер у њему се наводи да је овај Индијац рођен 8. августа 1896. године те да сада има 123 године.
e
Фото: pixabay.com

Сивананда је рођен у Бехали у Индији, а одгојио га је индијски духовни вођа. Тврди како је тајна његове дубоке старости заправо дугогодишње практиковање јоге, целибат и конзумирање хране без зачина.

Његов пасош заинтригирао је управу аеродрома када је он кренуо у Велику Британију из Индије. Проверили су исправност његовог пасоша и добили потврду да је он у потпуности функционалан, али су онда закључили да је врло могуће да датум рођења овог мушкарца није исправно уписан у његове документе. Сивананда им је објаснио како су га родитељи оставили недуго након рођења, те како су се његови подаци о рођењу уписивали накнадно.

Ипак, ако његови подаци јесу тачни - то би га учинило најстаријом особом на свету. До сада је ту титулу држала Францускиња Жан Калман која је преминула 1997. године када је имала 122 године и 164 дана старости.

Гинисова књига светских рекорда га је узела у разматрање за преузимање титуле најстарије особе на свету, али су истакли како неће бити једноставно одредити његову праву старост, преноси портал Клиx.ба.

"Дисциплина је јако важна ствар у животу сваког човека. С обзиром на то да сам рођен у сиромаштву, никада нисам тражио превише од живота. Данас су људи несретни, нездрави и неискрени, што ме много боли", рекао је Индијац додавши како је његова велика жеља да људи постану срећни и мирољубиви.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести