Хрватска пејзажима Норвешке промовише свој туризам

ЗАГРЕБ: Хрватска туристичка заједница (ХТЗ) је поводом месеца туризма објавила промотивни спот у којем су уместо хрватски пејзажи Норвешке, а Кристијан Станчић, директор ове заједнице каже да не треба око тога правити буку.
9
Фото: Pixabay.com

Он је за загребачку Н1 тв. коментарисао рекламни видео о природним лепотама Хрватске, у којем су објављени призори из Норвешке, а који је изазвао велику буру на друштвеним мрежама.

“Видео сам информације на порталу, дао сам налог и задатак својим сарадницима да испитају о чему се ради јер смо сви тренутно окупирани Данима хрватског туризма, а кад добијемо одговор од агенције која је радила промотивне спотове за Хрватску туристичку заједницу, објавит ћемо га", рекао је.

Мисли да не треба правити буку ако се, како каже, поткрала грешка.

"Најважније су успешне бројке ове туристичке сезоне”, рекао је Станчић.

Промотивни видео објављен је пре девет дана и траје пола минута а, како преноси хрватски портал Index, у 26. секунди приказана је вожња возом кроз шуму која се, судећи по видеу објављеном на сервису Shutterstock, налази у Ослу.

Норвешки идилични крајолик и зелена шума кроз коју се протеже пруга у видеу приказани су као хрватски, пише портал и додаје да се притом с леве стране снимка виде поточић и кућа у шуми, а на крају је приказана девојка која гледа кроз прозор и ужива у шумском пејзажу.

Index је тим поводом упутио питање надлежном министарству, а одговор ће објавити када га буду добили.

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести