Хорор филмови су добри за здравље (и линију!)

Поједини с посебном љубављу уживају у добром хорор филму - замрачена соба, кревет, ћебе и чекање да нам нешто искочи на екрану и поштено нас престрави (што се, и то треба признати, с хипер продукцијом свакаквих филмова све више смањује).
e
Фото: pixabay.com

Други и нису баш фанови страве и ужаса, но група истраживача са Универзитета у Вестминстеру открила би да би сви понекад требали погледати добар хорор филм, пише Радио Сарајево.

Ако ни због чега другог, онда због здравља.

Студија коју су спровели научници открила је да гледање страшних филмова има многе предности, као што су трошење калорија и поправљање расположења.

Истраживачи су довели људе и пустили им (различите) страшне филмове те су пратили њихов рад срца, унос кисеоника и ослбађање угљендиоксида.

Открили су да, када се излажемо нечему страшном, наше тело отпушта адреналин који покреће реакцију нашег нервног система "бежи или се бори", казао је аутор студије Ричард Мекензи.

Када се ова реакција покрене, тело почне да троши вишак масноћа како би прикупио енергију, а отпушта шећер у крви, што, пак, приморава метаболизам да убрзано троши шећер!

Тако да, вечерас знате шта вам је чинити, бар ако имате жељу да смршате.

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести