Галеб украо кесицу са марихуаном, спасао мушкарца хапшења

СТОКХОЛМ: Мушкарац у Шведској спасао се хапшења тако што му је галеб из руке "украо" кесицу са марихуаном и одлетео са њом у тренутку док су му се приближавали полицајци.
s
Фото: pixabay.com

Полицајци у цивилу патролирали су на Фестивалу културе у Гетеборгу, када су приметили жену како слободно пуши марихуану, и док су прилазили мушкарац који је био у њеном друштву зграбио је кесицу са марихуаном, што је приметила и полиција, преноси портал Леаф Деск.

Како се наводи, полицајци су се онда усмерили ка мушкарцу у намери да га ухапсе, међутим неколико тренутака пре него што су пришли, појавио се галеб који је узео кесицу и одлетео са њом, па је тако однео и доказ.

Портпарол полиције у Гетеборгу Штефан Густафсон изјавио је да је према процени полицајаца у кесици било око 10 грама канабиса, међутим, како није било доказа, није ни дошло ни до хапшења.

"Полицајци нису очекивали неког трећег да се умеша. На том месту постоји велики број галебова, а један од њих је видео своју шансу и зграбио кесу. Полицајци су само посматрали како галеб нестаје ка небу", рекао је Густафсон.

Жена је ухапшена због коришћења и поседовања марихуане.

У Шведској важе најстрожи закони о дрогама, и по њима се поседовање марихуане кажњава великом новчаном казном и затвором до шест месеци.

 

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести