Финансијска полиција лови илегалну тестенину по Бечу

БЕЧ: Власници кинеских ресторана у Бечу морају да стрепе, јер је Финансијска полиција најавила контролу свих азијских ресторана у граду због сумње да неки користе илегално произведену пуњену тестенину.
e
Фото: pixabay.com

У понедељак је финансијска полиција у једном стану у Бечу открила илегалну фабрику за производњу пуњене кинеске тестенине.

У стану су пронађена два пуна замрзивача пуњене тестенине, која је била намењена за продају.

Најпре је власник стана тврдио да се ради о личним залихама, пошто воли да једе овај кинески специјалитет, али му то финансијска полиција није поверовала.

Анализа пронађене тестенине, како је објавила надлежна служба, показала је да се ради о квалитетном месу које је коришћено за овај квалитетан производ.

Због сумње да су кинески ресторани у Бечу куповали из ове илегалне производње један од најчешће наручиваних специјалитета, Финансијска полиција је најавила да ће наредних дана „посетити“ свих 535 азијских ресторана у граду.

Како је наведено, тражиће да им власници ресторана покажу пуњену тестенину коју користе, а ако постоји повод за сумњу, даће их на анализу.

На основу рецепта који се користи, надлежне власти сматрају да ће моћи да докажу да неко користи ту тестенину у свом ресторану, а ако то докажу, следи „папрена казна“.

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести