Елтон Џон наступа последњи пут у Британији на фестивалу Гластонбери 2023.

ЛОНДОН: Поп певач Елтон Џон наступиће последњи пут у Великој Британији на познатом музичком фестивалу Гластонбери следећег лета, у оквиру велике светске опроштајне турнеје.
e
Фото: Youtube Printscreen

Британски музичар је рекао да би појављивање на бини Пирамида последње ноћи фестивала 2023. године био савршен начин да се поклони Британији. Џон (75) приближава се крају светске опроштајне турнеје под називом

"Farewell Yellow Brick Road", коју је организовао после више од 50 година каријере. Елтон Џон је један од уметника који је остварио једну од најбољих продаја свих времена продајом већом од 300 милиона носача звука, а никада није свирао на водеćим британским музичким фестивалима. Певач је имао свој први велики хит 1970. са "Your Song", исте године када је одржан први фестивал у Гластонберију у југозападној Енглеској, а када су улазнице коштале једну фунту и када се пило бесплатно млеко са фарме. Улазнице за догађај 2023. распродате су за нешто више од једног сата, пренео је Ројтерс.
Опроштајна турнеја требало је да траје од септембра 2018. до 2021, на пет континената и са више од 350 наступа, али је промењен распоред због пандемије и Џонових проблемима са куковима, подсећа британска агенција.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести