Електронска цигарета усмртила мушкарца на Флориди

ЛОНДОН: Један мушкарац на Флориди погинуо је од експлозије електронске цигарете, а то је први такав случај забележен у САД.
1
Фото: Tanjug

Обдукција је показала да су се приликом експлозије, делови цигарете забили у лобању мушкарца због чега је на месту остао мртав, као и да је 80 одсто његовог тела изгорело, преноси ББЦ.

Тело несрећног мушкарца пронашли су ватрогасци у спаваћој соби његове породичне куће у одмаралишту Сент Петербургу на Флориди.

У извештају се наводи да су екипе хитне службе пронашле велика оштећења од ватре у спаваћој соби где је пронађено тело, али мало дима.

Такође, наведено је да је произвођач електронске цигарете компанија "Смоук е -маунтин" (Смок-Е Моунтаин), као и да није јасно како је дошло до експлозије.

Цигарета коју је користио мушкарац имала је такозвани механички мод, што значи да је напајање директно из батерије и није имала регуилисани напон на исти начин као и друге е-цигарете.

Један од званичника казао је да електронске цигарете другуих призвођача имају безбедније модове, док је представник произвођача изјавио да је батерија уређаја крива за експлозију.

Према америчкој Ватрогасној асоцијацији, између 2009. и 2016. године било је 195 инцидената у којима је дошло до експлозије електронских цигарета, који су резултирали са 133 акутне повреде. 

EUR/RSD 118.0300
Најновије вести