Двојица младића сурфофала посред Канала Гранде у Венецији

ВЕНЕЦИЈА: Градоначелник Венеције рекао је данас да је у току "лов на два надобудна идиота", који су снимљени како дуж Канала Гранде клизе на моторизованим даскама за сурфовање.
i
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Младићи су примећени како ескивирају гондоле и водене аутобусе док су се кретали главном воденом саобраћајницом у Венецији, преноси Гардијан.

Наводи се да је сцену снимило неколико зачуђених посматрача, а један од видеа који се брзо раширио на интернету објавио је на Твитеру градоначелник Венеције Луиђи Бруњаро.

"Ево два надобудна идиота који се ругају овом граду", написао је Бруњаро и замолио све да помогну како би необични сурфери били идентификовани и кажњени.

Он је указао на то колико су у погледу јавне безбедности мале надлежности градоначелника, па су им том смислу хитно потребна већа овлашћења.

Бруњаро је рекао да ће "понудити вечеру" свакоме ко може да помогне у лоцирању поменутог двојца.

Гардијан наводи да је снимак преступа, у којем као музичка позадина иде хит Бич Бојса "Сурфин'' УСА", изазвао широко распрострањено огорчење.

Додаје се да је било и оних који су сматрали да је њихов начин транспорта "прилично кул", као и коментара да би било сјајно када би сви могли да путују по Венецији на такав начин, "уместо да дају новац управи за јавни превоз".

Истиче се и да власти Венеције годинама покушавају да се изборе с лошим понашањем уз помоћ такозваних „анђела пристојности" који патролирају улицама током лета, као и казнама за људе који су ухваћени да роне или се купају у каналима, шетају голих груди, хране голубове...

Тако је крајем јула једна локална група поделила снимак човека који скаче у Канал Гранде са моста и за длаку промашује чамац у пролазу.

С тим у вези, Бруњаро је прошле недеље позвао на 10 дана затвора за 33-годишњег шкотског туристу који је ухваћен како се купа у каналу.

Један Француз је 2020. кажњен са 150 евра након што је веслао дуж Канала Гранде на својој дасци за веслање, док су две Немице морале да плате по 250 евра за сунчање у бикинију код цркве Сан Стае.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести