Данима стоје у реду за ајфон да би продали место

МОСКВА: Више стотина Руса данима је одолевало хладноћи и киши у реду испред једне продавнице телефона у Москви, чекајући данашњи почетак продаје нових Еплових ајфона (iPhone), али када су се врата радње отворила нико није ушао да купи уређај, извештава Ројтерс.
ajfon, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Уместо тога, узалуд су покушавали да продају своја места у реду искреним фановима Епла испред прве руске продавнице у центру Москве, која ће продавати нове моделе ајфона XS и XS Маx.

Рачунајући на снажно интересовање за овим смартфонима, због којих се данима не смањују редови испред продавница у Сингапуру, Сиднеју и другим метрополама, продавци места у реду испред московске продавнице су "утврдили" цену за прво место на 450.000 рубаља (7.000 долара), наводи британска агенција.

За даља места у реду су нудили "попуст", али су на крају сви остали "празних шака", без реализоване продаје, јер су стварни купци спремни да чекају шансу за куповину ајфона XS за 87.000 рубаља (1.300 долара) или XS Max-а за 96.000 рубаља (1.500 долара).

Шеф продавнице је извикивао бројеве тикета подељених људима у реду позивајући купце да уђу, али се на његове позиве нико није одазвао.

Коначно, до врата је дошао човек са бројем 247, руски фотограф Анатолиј Дорошенко постао је први купац једног од Еплових нових ајфона у Русији. Стигао је пред продавницу тог јутра и није хтео да купи право на прескакање реда.

За групу продаваца места у реду, од којих су неки поцепали тикете и "рекламе" с ценом коју траже за прескакање реда, ово искуство није било потпуно траћење времена.

"Хладно је. Нисмо гладни, али је влажно и ветровито. Овакве ситуације уједињују људе. Лепо смо се испричали са свима. Наравно, нисмо зарадили новац, али је било забавно", рекао је један од продаваца места у реду, који се представио као Владимир, преноси Ројтерс.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести