Да ли ће се Меган обогатити на рачун краљевске породице

ЛОНДОН: Много теорија врти се поводом изласка принца Хари и његове супруге Меган из бритаске краљевске породице, а једна од њих је да је све резултат њеног промишљеног и добро скованог плана да се обогати на рачун краљевске породице, преноси "Блиц" коментаре британских медија.
megan markl, tanjug ap
Фото: Megan Markl, foto: Tanjug (AP Photo/ Dominic Lipinski, Pool)

Аргументи којима се користи та друга струја су између осталог чињеница да се војвоткиња од Сасекса одрекла практично целе своје породице, осим своје мајке, као и да сви њени блиски пријатељи кажу да им је у потпуности окренула леђа од тренутка када је упознала Харија.

Њено лицемерство види се, кажу, у многим ситницама које су саме по себи могле да прођу незапажено а заједно дају много ширу слику о томе ко је заправо Меган Маркл, преноси "Блиц".

Јавност се и даље сећа потеза Меган и Харија који су у Њујорку организовали "baby shower" забаву у вредности од 500.000 долара, и то истог дана када су на Твитеру замолили пратиоце да се сете и помогну сиромашнима.

Такође, подсећа јавност, Хари и Меган константно апелују на јавност и људе да покушају да умање свој утицај на загађење животне средине, док они сами редовно ускачу у приватне авионе, углавном Елтона Џона и Џорџа Клунија.

Све је ово, верује велики део британске јавности, Меган брижљиво испланирала.

"Сигурно нико из краљевске породице није ни слутио да се ово спрема. Тешко да је ико схватао да је Меган баш толико окрутна и способна", коментаришу познаваоци прилика на двору.

А Меган је, кажу, унапред и нашла начин да легално заради новац преко краљевске породице и да је за то не туже. Њен кључ за то је њена ПР фирма "Саншајн Сакс".

Била она са Харијем или не, та агенција је на њено име, као и на име њиховог сина Арчија, и то ниједан припадник краљевске породице неће моћи да јој одузме. Агенција, природно, сјајно послује захваљујући имиџу војвоткиње од Сасекса који је успела да изгради, а Меган је недавно покренула и "Сасекс Ројал" пројекат за прикупљање добротворних средстава.

Међутим, Меган је пронашла рупу у систему и агенцију регистровала у Америци, па тако врло мали део прикупљеног новца заправо мора да да у добротворне сврхе - остатак, без икаквих правних последица, може да задржи за себе.

"Меган не крије да је одувек маштала о томе да се уда за принца. На сву срећу британске нације, није се устремила на Вилијама, који је знао које су његове дужности. Уместо тога, ухватила се за млађег принца. Жао ми га је, јер када Меган у потпуности исцеди сваку могућу корист и добит од њега, шутнуће га. Верујем да ће га породица тада ипак дочекати отворених руку и опростити му све'', коментарише један анониман извор близак двору.

А што се конкретних пословних потеза тиче, већ се зна први посао Меган Маркл - потписала је уговор с филмском компанијом Дизни. Поред тога, постоји још много опција, барем тако кажу стручњаци за односе с јавношћу.

Рон Торосен из њујоршке ПР агенције рекао је да су могућности бесконачне кад су њих двоје у питању.

"Без обзира на бренд, сарадњу или неку другу врсту уговора, Меган и Хари сигурно ће зарађивати милионе месечно. За њих је само небо граница. Харија је до сада његова улога у краљевској породици спречавала да зарађује новац као позната личност", рекао је Рок Торосен.

Џјемс Хендерсон, ПР експерт који је саветовао Мадону и Наоми Кембел, рекао је да би Меган највећи успех могла да оствари с линијом козметике.

"За почетак најбоље решење би било да добију емисију како би се приближили америчкој публици. Она је прелепа, талентована и речита жена. Довољно је да се појави на неком догађају и зарадила би 100.000 долара. Довољно је само да се појави и ништа више. Тренутно најплаћенија породица на свету Кардашијанови зарађују око милијарду долара годишње, то би без проблема могли Хари и Меган", рекао је Хендерсон за "Дејли мејл".

Како наводе стручњаци, многе важне личности, као на пример бивши председник Америке Барак Обама и његова супруга Мишел, на сличан су начин обезбеђивали финансије након важних политичких улога.

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести