ЦГ: Нове субвенције за бицикле и електричне тротинете

ПОДГОРИЦА: Подгорица ће ускоро објавити Јавни позив за трећи циклус доделе субвенција у оквиру пројекта "Подгорица на два точка", а право на ову субвенцију имаће првих 150 пријављених грађана.
podgorica, tanjug video, ilustracija
Фото: Танјуг/Видео, илустрација

О пропозицијама позива и свим осталим неоходним информацијама у вези са самим позивом и пријавом грађани ће бити благовремено обавијештени, а новина је што ће овај позив подразумвати, осим субвенцијонирања куповине бицикла, и део новчаних средстава за куповину електричних тротинета.

На порталу РТЦГ подсећају да је у претходна два круга доделе субвенција преко 240 грађана купило бицикле.

"На овај начин потврђује се опредељење градске власти на промоцији алтернативних видова превоза. Главни град озбиљно ради на промоцији алтернативних видова саобраћаја и заштити животне средине, па смо покренули бројне иницијативе и ово је једна од њих", наводи се у саопштењу.

Пројекат "Подгорица на два точка" покренут је као пилот пројекат, али како су га грађани дочекали с ентузијазом и задовољством одлучено је да је неопходно да се он настави како би што већи број Подгоричана добио шансу да купи бицикл по повољним условима и уз подршку главног града.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести