Брегзит без споразума изазваће несташицу тоалет папира

ЛОНДОН:  Излазак Велике Британије из ЕУ без споразума могао би имати тешке последице по привреду, али би изазвао и бројне несташице, тако и несташицу тоалет папира, о којој се већ прича у тој земљи.
s
Фото: EPA/EFE STEPHANIE LECOCQ

Уколико 31.октобра Лондон иступи из ЕУ без договора то би водило ка проблемима у снабдевању са основим потрепштинама, пишу британски медији.

„Тоалет папир би могао постати дефицитаран“, рекао је портпарол произвођача „Есити“ британском „Дејли мејлу“.

Уколико дође до успоравања на граници и повећане куповини од стране грађане због страха од несташице може доћи до проблема са испоруком.

„Постоје планови за осигуравање снабдевања, како би се одређени ризици ублажили, али залихе нису неограничене“, поручују произвођачи.

Произвођач тоалет папира обратио се јавности након што је посланик Џонатан Едвардс у парламенту поставио питање да ли постоје резерве тоалет папира за случај да дође до Брегзита без договора са ЕУ.

Надлежни министар Сајмон Харт рекао је да се ради о "смешном питању", поновивши да Лондон тежи ка споразумном разилажењу са ЕУ, али да влада, ако то не буде могуће, ради на томе да се проток робе омогући у најбољој мери.

Претећа несташића тоалет папира је само једно од многобројних питања са којима се суочавају Британци пред Брегзит, јер становништво страхује да би последице иступања из ЕУ без договора могао имати негативне последице по њихов нормалан живот.

 

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести