Бер Грилс: Долазим у Србију ако Ђоковић буде гост

Пред нову сезону емисије "У дивљини са Бером Грилсом", чувени авантуриста у разговору за Недељник открива да овакав сценарио ипак није незамислив.
b
Фото: Youtube Printscreen

"Природне лепоте ваше земље су спектакуларне. Обично када бирамо локације за снимање одлучујемо се за оне које могу да нам понуде разноликост, а Србија нуди пун пакет - планине, реке, шуме, богату природу и невероватну дивљину. Још кад би Новак Ђоковић, кога много ценим и чији сам велики обожавалац, пристао да ми буде гост у некој од наредних сезона, сасвим сигурно бисмо дошли да снимамо у Србији", открио је Грилс, некадашњи маринац, отац три сина и поносни Британац.

"Новак је снажан узор и волео бих да чујем његову причу о љубави према Србији", истиче Грилс, подсећајући да су гости у његовој емисији управо људи попут Ђоковића.

Како он то каже - они који својим животом, делима, али и снажном вољом и позитивном енергијом мотивишу и инспиришу. Тако се, уз многе холивудске звезде, пре две године у Беровој емисији нашао и Ђоковићев вечити ривал, швајцарски тенисер Роџер Федерер са којим је Грилс освајао Алпе, одиграо, како он то назива, "епску партију пингпонга", и кога је натерао да поједе рибље око, наравно, пуно протеина и богат извор енергије неопходне за преживљавање.

Федерер је тада изјавио да му је то било једно од најстрашнијих искустава у животу, далеко страшније од било које партије тениса, па чак и када му је Ђоковић са друге стране мреже, а ми се питамо каква искуства би Ноле поделио са Грилсом.

Преживљавање у Националном парку Тара, освајање врхова Старе и Суве планине, откривање лепота источне и југоисточне Србије, наших клисура и кањона, можда би се одиграло неко коло на Копаонику или на обалама Власинског језера, а сигурни смо да би Новак био сјајан и инспиративан домаћин екипи Бера Грилса у Србији. А како би се снашао са изазовима који га очекују?

"'У дивљини са Бером Грилсом' је шоу без граница. Проживљавамо веома интензивна искуства окружени правом дивљином - шумама, пустињама, изгубљени у планинана, препуштени себи у негостољубивим клисурама. Наши гости најчешће немају никакво претходно слично искуство. Са нама не пролазе никакав тренинг. Једноставно их из хеликоптера гурнемо у дивљину и у преживљавање. Због тога имам снажно поштовање за свакога од њих, јер са њима проживљавам њихову нервозу, непроспаване ноћи док се припремамо за први дан снимања, а затим и сав тај адреналин који нас прати на сваком кораку током наредна два дана", поручује Грилс и додаје да се за госте увек бирају они људи који желе да проживе такво несвакидашње искуство и који су спремни да на том путовању гледаоцима, али и себи открију неко своје ново лице.

Да се суоче са својим границама и страховима, и да их победе.

"То су људи попут Ђоковића, који су у потпуности остварени у својим каријерама. Они то не раде због новца или славе, јер тога имају напретек. Једноставно, желе да уз мене проживе авантуру која у њима буди оне примарне инстинкте за преживљавањем и заштитом својих најближих, који су дубоко скривени у свима нама", истиче чувено ТВ лице, и признаје да и после 13 серијала на различите теме о преживљавању у дивљини овај посао за њега још носи изазове.

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести