Амазон постао власник ланца супермаркета, снизио цене 43%

ЊУЈОРК: Компанија Амазон.ком је данас, првог дана у својству власника прехрамбеног ланца супермаркета Whole Food Market, снизила цене артикала за чак 43 процента, јавља агенција "Блумберг".
Amazon
Фото: amazon.com

У продавници у Источној 57. улици на Менхетну је, како наводи њујоршка агенција, цена органске фуџи јабуке спуштена на 1,99 долара са претходних 3,49 долара за фунту јабука (450 грама), органски авокадо је снижен на 1,99 долара по компаду са 2,79 долара, док је цена неких банана смањена на 49 центи по фунти са 79 центи. 

У понуди се на рафовима нашао и Амазон Еко, електронски помоћник који се активира гласом, по цени од 99,99 долара - што је оштар продор електронике у трговини познатој по кељу и кинои. Мања верзија електронског асистента, Еко Дот, рекламирана је за 44,99 долара.

Технолошки гигант Амазон је куповином Whole Foods за 13,7 милијарди долара, покренуо ударни талас у индустрији супермаркета вредној 800 милијарди долара, коју су већ захватиле промене.

"Венчање" између Амазона и елитног продајног прехрамбеног ланца обећава потрошачима повољније куповине намирница. Снижавање цена у продајном ланцу, који је био познат по високим ценама, знак је да је Амазон озбиљан такмац конкурентима као што су Волмарт, Крогер и Костко, оцењује "Блумберг".

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести