Ви користите Фејсбук, а ваш Ајфон снима…

Када је Фејсбук у питању, готово да нема дана да се не открије неки нови проблем са приватношћу. Овог пута, на реду су корисници апликације за иОС оперативни систем.
ajfon
Фото: Youtube Printscreen

Већ неколико дана корисници Ајфона пријављују постојање новог проблема са Фејсбук апликацијом, која укључује камеру телефона без њиховог одобрења.

Та тема је постала вирална на друштвеним мрежама, након што је корисник Џошуа Медокс објавио постојање бага на Твитеру, и документовао га видео снимком.

Баг активира камеру када корисник из Фејсбук апликације отвори фотографију или видео преко целог екрана (fullscreen).

Након затварања видеа или фотографије, или њиховог склањања у страну, Фејсбук интерфејс нестаје са екрана док на њему остаје приказ са камере.

Грешка се појавила у последњој верзији Фејсбук апликације (246), инсталираној на последњу верзију иОС-а (13.2.2) на Ајфон-у 6С. Исти баг је потом примећен на више различитих верзија Ајфон-а, пише Mashable.

Изгледа, међутим, да се баг не јавља код старије, 12-те верзије, оперативног система. Сајт TheNextWeb наводи да се грешка не јавља ни код иОС-а 13.1.

А док Фејсбук не избаци "закрпу", корисницима остаје питање:

Да ли баг активира камеру одмах по отварању Фејсбук-а, па она ради све време коришћења апликације или се камера активира приликом "преласка" између два различита приказа на екрану?

(B92)

EUR/RSD 117.5700
Најновије вести