Твитер блокирао 70.000 налога Куанона, Амазон их исто уклања

ВАШИНГТОН: Компанија Твитер саопштила је да је од петка суспендовала више од 70.000 налога, који су били првенствено посвећени дељењу садржаја Куанона, након прошлонедељног насиља у Вашингтону, када су присталице актуелног председника Доналда Трампа упале у зграду Конгреса.
tviter
Фото: pixabay.com

И компанија Амазон је саопштила да ради на уклањању неких производа Куанона са свог онлајн тржишта, наводећи као разлог правила о забрани продаје увређивог материјала или другог неприкладног садржаја.

Имајући у виду насилне догађаје у Вашингтону и повећани ризик од штете, почели смо да у петак поподне трајно суспендујемо хиљаде налога, који су првенствено посвећени дељењу садржаја Куанона, навео је Твитер.

Како додаје ова компанија, на тим налозима делио се штетан садржај који се доводи у вези са Куаноном и углавном су били посвећени ширењу теорија завере кроз сервис.

Како преноси Ројтерс, присталице Куанона ширили су теорије завере на друштвеним мрежама, које укључују неосноване тврдње да се Трамп тајно бори против сексуалних предатора деце, међу којима су истакнуте демократе, холивидуске звезде и савезници "дубоке државе".

Дубока држава" једна је од теорија завере која говори о дослуху и пријатељским односима у америчком политичком систему и стварању тајне владе унутар легитимно изабране владе.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести