Паметни уређаји и у теретани

Интелигентни фитнес клубови све су забавнији за вежбаче. Захваљујући паметним машинама за вежбање, резултати су све бољи – мускулатура се обликује, троше калорије и лакше уравнотежују ум и тело, јавља Радио телевизија Србије.
f
Фото: Youtube Printscreen

Свест о важности вежбања и здравом животу све се више шири планетом. Само у Јужној Кореји има 9.000 теретана. Не мали допринос пружиле су интелигентне машине, захваљујући којима фитнес тренери могу да спроводе тестове кондиције и контролишу сву опрему у складу са захтевима вежбача.

„Примењујемо интелигентно управљање, па фитнес тренери могу да се фокусирају на рад са клијентима. Различити подаци које прикупљају наши паметни фитнес пратиоци помажу нам у пружању прецизних и лично прилагођених услуга“, објашњава Им, менаџер у интелигентном фитнес клубу.

Огледало са сензорима и микро-камерама може да надгледа покрете вежбача и прикаже релевантне податке.

„Могу да исправим своје погрешне покрете док гледам видео-записе на екрану. Уживам у таквој врсти вежбе. Могу да се укључим и у такмичења са другим вежбачима и видим ко може да постави нови рекорд. Све је врло занимљиво“, каже један вежбач.

Интелигентни трагач такође може да преноси податке чланова на њихове паметне телефоне и клупску мрежу, што помаже клубу да направи прилагођене фитнес планове за сваког вежбача.

 

 

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести