Маск објавио мим - подсмева се најављеној тужби Твитера

ЊУЈОРК: Милијардер Илон Маск је у касним вечерњим сатима у недељу путем фотографија објавио своју реакцију поводом најаве руковоства Твитера да ће га тужити и присилити да заврши преузимање те компаније за 44 милијарде долара.
ilon mask
Фото: Ilon Mask, foto: Youtube Printscreen

Уздржавши се од било каквих сопствених речи, шеф компаније "Тесла" и Спејсекса је објавио на Твитеру мем са својим сликама на којима се смеје натписима који препричавају след догађаја око његове понуде за преузимање Твитера у последњих неколико месеци.

Фотографије на насмејаног Маска прате натписи: "Рекли су да не могу да купим Твитер", онда: "Они неће да објаве информације о ботовима", затим: "Они сада хоће да ме путем суда натерају да купим Твитер", а поред последње, која илуструје како он "пуца од смеха" пише: "Они ће сад на суду морати да открију информацију о ботовима".

Цео мим показује безбрижан став најбогатијег човека света у вези са сложеним и скупим договором о аквизицији Твитера, који се одразио на пад "Теслиних" акција и због којег се у неколико наврата прибегавало привременом финансирању.

Маск је прво пристао да преузме Твитер по цени од 54,20 долара по акцији крајем априла, након што је стекао значајан удео у тој компанији што је погурало цену акција навише. Он је касније изразио незадовољство договором о преузимању тврдећи да Твитер није открио важне информације, као што је конкретан број лажних налога и нежељене поште.

„Управа Твитера је опредељена за затварање трансакције по цени и условима договореним са господином Маском и планира да покрене судски поступак ради спровођењеа споразума о мерџовању", твитовао је у петак председник те компаније Брет Тејлор.

Акције Твитера су се у петак трговале по цени од 36,81 долара, или за трећину испод договорене цене за преузимање.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести