Инстаграм поново ради, Фејсбук понегде још недоступан

ЊУЈОРК: Инстаграм је поново покренут након вишечасовног прекида рада, објавила је на Твитеру та платформа за дељење фотографија, али њена матична апликација Фејсбук је изгледа и даље недоступна корисницима у појединим деловима света, јавља Ројтерс.
kompjuteri
Фото: pixabay.com

Ииии...вратили смо се, твитовао је Инстаграм уз постављену фотографију Опре Винфри која вришти од узбуђења.

Корисници широм света су се суочили с вишечасовним проблемима приликом приступа Инстаграму, Вотсапу и Фејсбуку од среде поподне, што је један од најдужих прекида рада који је компанија забележила у скорије време.

Из Фејсбука нису објаснили о каквом се проблему ради, само су нагласили да се не ради о хакерском нападу.

Према ДаунДетектор мапи, корисници Инстаграма, Вотсапа и Фејсбука у деловима Сједињених Америчких Држава, Јапана и неким областима Европе нису од јуче могли да приступе тим мрежама.

Портпарол Фејсбука је потврдио делимични прекид рада, не улазећи у детаље. Проблем са приступом сајтовима ових друштвених мрежа трајао је преко 12 сати, наводи се на страници дивелопера.

Из компаније са седиштем у Менло Парку, у Калифорнији, која остварује огромну већину прихода од оглашавања, рекли су за “Блумберг” да још увек истражују у којој су мери јучерашњи проблеми погодили оглашиваче, и да разматрају “могућност да им се врати новац”.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести