Фејсбук забранио насилне налоге повезане са покретом бугалу

МЕНЛО ПАРК: Фејсбук је саопштио да је уклонио и забранио стотине налога повезаних са насилним и антивладиним покретом у САД-у.
fejsbuk
Фото: pixabay.com

Он је навео да је мрежа била повезана са крајње десничарским покретом "бугалу", али се разликовала од њега јер се активно трудила да почини насиље, пренео је ББЦ.

Наоружани припадници бугалуа виђени су на недавним протестима у САД.

Овај потез је учињен у тренутку када се Фејсбук суочава са бојкотом оглашивача због говора мржње на платформи.

Велике компаније, укључујући Форд, Адидас, Кока-Колу и Старбакс, повукле су рекламу са Фејсбука, на шта су апеловали акитвисти, који кажу да Фејсбук не чини довољно на уклањању расистичког и другог садржаја који представља говор мржње.

Фејсбук је јуче саопштио да омета опасну групу на својој платформи.

Они активно промовишу насиље против цивила, полицајаца и владиних службеника и институција, наводи се у саопштењу.

Чланови ове мреже настоје да регрутују друге у шири бугалу покрет, делећи исти садржај на мрежи и прихватајући исти ванмрежни изглед као и други у покрету, стоји у саопштењу.

Покрет бугалу дели следбенике са неким неонацистичким и белим расистичким групама, као и либертаријанцима и анархистима.

Фејсбук је уклонио 220 налога на истоименој платформи и још 95 налога са Инстаграма, као и 28 страница и 106 група које тренутно чине мрежу.

Уклоњено је и преко 400 додатних група и преко 100 других страница због кршења политике о опасним појединцима и организацијама, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести