Епл почео са издавањем своје кредитне картице

ЊУЈОРК:  Америчка компанија Епл је данас почела са издавањем своје кредитне картице "Епл кард" (Apple card) која ће бити доступна корисницима Епловог "ајфона".
epl
Фото: pixabay.com

Епл је лансирање картице најавио још у марту, у партнерству са америчком инвестиционом банком "Голдман Сакс", подсећа америчка агенција АП.

Ограничен број корисника "ајфона", који су раније исказали интересовање за картицу, добиће данас мејл обавештења од Епла, у којем се позивају да се пријаве за добијање картице преко апликације "wallet" на свом "ајфону".

Процес одобравања виртуелне картице трајаће неколико минута, а ако подносилац пријаве буде одобрен, "Епл кард" може бити одмах коришћена, изјавио је данас портпарол компаније.

За испоруку физичке картице, направљене од титанијума, биће потребно око два до три дана, а картица је, како је саопштено, за сада доступна само у САД.

Компанија је обећала брзу пријаву за добијање картице и елиминисање већине накнада, наводећи такође да, корисници који куповину плаћају преко Еплове апликације за плаћање "Apple Pay" добијају повраћај новца у готовини у висини два одсто од вредности извршене трансакције.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести