Уклања се стари хотел Краљичина плажа, гради се нови

БУДВА: Уклањање старог хотела Краљичина плажа почело је данас, а на његовом месту биће саграђен нови, четвороспратни, са пет звездица који ће бити изграђен за две и по године и коштаће 70 милиона евра, преносе црногорски медији.
budva, pixabay
Фото: pixabay.com

Директор компаније Адриатиц пропертиес Горан Бенцун казао је да је уклањање хотела почело у складу са Решењем Министарства одрживог развоја и туризма од 7. јуна 2017. године, којим је одобрено уклањање старог хотела Краљичина плажа који је изграђен почетком 80-тих година прошлог века, преноси ЦдМ.ме.

Хотел ће, како је рекао, бити уклоњен најкасније за 60 дана, а на његовом месту планира изградња новог, четвороспратног хотела, који ће задовољавати све стандарде хотела са 5 звездица. 

"Изгадња ће почети након прикупљања неопходних сагласности. Планирана је инвестиција у вредности око 70 милиона евра, а радови на изградњи новог хотела трајаце две и по године", навео је Бенцун.

Према његовим речима, очување природног богатства и културног наслеђа овог предела био је приоритет Адриатиц Проперитес-а и Владе Црне Горе при избору пројектног решења према којем ће се градити нови хотел, а циљ је унапређење туристичке понуде.

EUR/RSD 117.5638
Најновије вести