Светско првенство у средњовековним борбама у Смедеревској тврђави

СМЕДЕРЕВО: Турниром у витешким борбама данас је почело Светско првенство у националним историјским средњовековним борбама "Битка нација", на којем се у Смедеревској тврђави окупило 2000 учесника из више од 40 земаља, саопштили су организатори.
s
Фото: FoNet

Међународни фестивал средњовековне културе, који ове године обележава десетогодишњицу потојања, отворили су председник Међународне асоцијације историјских средњовековних борби Едоуард Еме и директор "Јust Out" фестивала Владимир Благојевић.

Турнирски програм обухвата такмичења у три арене, где ће публика моћи да види спектакуларна масовна такмичења и "BOHURT" битку 150 на 150, која ће први пут бити виђена управо на том фестивалу.

Манифестацију ће обележити и пратећи програми - средњовековни сајам и музички наступи у оквиру тврђаве, али и на градском тргу, где ће у вечерњим сатима бити приређени концерти рок музике.

Завршни дан првенства биће посвећен великој „BOHURT“ борби са по 150 чланова тима и додели награда за учеснике у дисциплинама средњовековних борби,наводи се у саопштењу.

Фото: FoNet

 

Фото: FoNet

 
Фото: FoNet

 

Фото: FoNet

 

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести