Поново отворен Колосеум - симбол Рима

ЂЕНОВА: Колосеум, најпознатија туристичка атракција Италије и симбол "Вечног града" - Рима, поново је отворен за посетиоце након што је због епидемије вируса ковид-19 био затворен 84 дана.
koloseum
Фото: Youtube Printscreen

Посетиоцима се на улазу у Колосеум термоскенерима мери температура, а за обилазак чувеног амфитеатра обавезно је коришћење заштитне маске.

Прве две особе које су посетиле Колосеум су једна жена из Рима и њен 11-годишњи син.

"То су јаке емоције, једва смо дочекали, радовали смо се и сваког дана смо проверавали датум поновног отварања", рекла је Силвија, која је у обилазак повела сина Филипа, који је први пут посетио Колосеум.

Људи из иностранства чине 70 одсто од укупног броја посетилаца Археолошког парка Колосеум који обухвата и Римски форум, а прошле године је забележено 7,5 милиона посетилаца, рекла је директорка Алфонсина Русо.

Ранијих година је у просеку 20.000 људи дневно посећивало Археолошки парк Колосеум, док ће их сада бити у просеку, према броју продатих карата, између 1.200 и 1.600 дневно.

Италија је најавила да ће 3. јуна отворити границе за земље ЕУ и Шенгена, а од 15. јуна и за државе ван тог подручја, после три месеца блокаде уведене због корона вируса.

EUR/RSD 117.1734
Најновије вести