На Златар се враћа здравствени туризам

НОВА ВАРОШ: Нова варош била је на далеко позната по здравственом туризму, међутим након затварања Рехабилитационог центра „Златар“ овај вид туризма је полако пао у заборав.
zlatar
Фото: Youtube Printscreen

Ако је судити према речима државног секретара у Министарству здравља Берислава Векића, приликом недавне посете варошици подно Златара, Влада Србије није заборавила ову планину и активно ради на проналажењу решења да поновно оживи Рехабилитациони центар и пружи му шансу за нови почетак.

Он каже да је формирана комисија коју чине представници три министарства и то здравља, привреде и финансија са задатком да пронађу решење за опоравак Рехабилитационог центра „Златар“.

Искрено се надам да ћемо за 12 до 18 месеци успети да пронађемо најбоље решење за специјалну болницу на Златару, да ли ће то бити проналажење купца или већ неки други начин видећемо, нагласио је државни секретар Векић.

Према његовим речима, оно што је битно јесте да болница мора да почне што пре да ради и да на овом задатку комисија интензивно ради и трага за идеалним решењем које би допринело опоравку здравственог туризма и повећало број гостију на Златару.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести