Крстарење Нилом магнет за туристе

Египат је једна од земаља која се налази на списку жеља многих путника, а један од главних разлога томе јесте крстарење магичним Нилом, јавља сајт Б92.
e
Фото: Youtube Printscreen

Идеално време за крстарење најдужом реком света јесте у време када је температура у Египту најнижа. Ти месеци су од септембра до априла, али треба имати на уму да су дани знатно краћи и да су ноћи изразито хладне, посебно на реци. Зато је крај хладног периода вероватно време које туристи траже.

Крстарење Нилом најчешће почиње од Луксора до Асуана или обрнуто, а паузе се најчешће праве у Долини краљева, где се посећује храм Карнак, храм Ком Омбра и острво Филе и храм Едфуу.

Међутим, како је тражња за највећом оазом Сахаре велика, могуће је наћи и знатно дужа крстарења у оквиру којих се обилазе сви значајни градови Египта, попут Каира и Александрије, па све до Асуана.

Од Александрије до Асуана крстарење траје око две недеље, а поприлично новца треба издвојити за овакву врсту доживљаја.

Египат је последњих година веома тражена дестинација, пре свега због богате понуде културно-историјских знамења. Међутим многи туристи желе да посете земљу у којој је рођена једна од најстаријих цивилизација и сведу је на боравак у хотелском комплексу.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести