Копаоник једини у региону има стазу за ноћно скијање

Прошле сезоне посета планинама повећана је 20 одсто а, како кажу из Скијалиште Србије, ове године се очекује још већи раст, јавља сајт Б92.
kopaonik
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

На Копаонику је отворен паркинг са 309 затворених и више од 60 отворених паркинг места, а направљен је још један на којем има места за 130 аутомобила, а ту је премештен и ски-лифт који води до скијалишта.

За оне који воле планину, али не и скијање, постоји могућност панорамског разледања из жичаре, боб на шинама, зип-лајн, тјубинг стаза и такси табач, за све оне који желе да виде како изгледа припремање стазе. На Копаонику, и нигде више у региону, постоји стаза за ноћно санкање.

Они који више воле Торник на Затибору ове године ће моћи да уживају у једној новој стази, и то поред „црних“ и „црвених“, до сада јединих на овом скијалишту, сада ће постојати и једна „плава“, за мање искусне скијаше.

Направљен је и нови полигон за обуку на самом врху, јер је деци све примамљивије скијање, а има и много одраслих који тек уче или им треба вежба.

Врх скијашке сезоне се тек очекује, али они који су већ били на скијалиштима и сада су задовољни. Ове сезоне се очекује рекордни број туриста на Старој планини, до које је сада, због нових путева, лакше доћи. На Бабином зубу на Старој планини се налази једина гондола у региону која може да превезе 6.500 скијаша дневно, пише РТС.

Стара планина претходних неколико година постаје све атрактивнија, што оживљава источну Србију, а на њу долазе и они који немају жељу за скијањем, јер се на планини налазе многе природне лепоте, попут највећих водопада у Србији или предивног Завојског језера.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести