Беч у знаку божићних пијаца

БЕЧ: Главни град Аустрије, Беч, у знаку је божићне атмосфере, која се може осетити на сваком кораку кроз централне, али и друге улице.
bec bozic
Фото: pixabay.com

На више места у Бечу Аустријанци и туристи могу да уживају у божићним пијацама, од којих је најпознатија она на тргу испред бечке Већнице.

Од средине новембра па све до Божића по новом, Грегоријанском календару, најлепши бечки тргови претворени се у лепе божићне вашаре на којима се могу купити божићна декорација, свеће, али и незаобилазно кувано вино – пунч.

На божићној пијаци на тргу испред Већнице посетиоце на улазу дочекује висока капија у облику лука са свећама, одакле се простире око 150 продајних штандова с поклонима, украсима за јелку, рукотворине, као и кулинарски специјалитети.

На овом тргу и љубитељи клизања могу да уживају у зимским чаролијама, јер је постављена ледена површина на више од 3.000 квадратних метара.

Дрвеће у парку и дуж централне улице Ринг сија пуним сјајем услед богате декорације. 

Поред ове најпознатије божићне пијаце, прелепо божићно село налази се на тргу Марије Терезије, смештено између Музеја историје уметности и Природњачког музеја.

У универзитетском кампусу такође је отворено божићно село, које је омиљено место за састајање превасходно студената.

Старобечки божићни базар налази се на тргу Фрајунг у центру града, где је 1722. одржан први божићни вашар.

Такође се и испред дворца Шенбрун налази лепа божићна пијаца, која је веома омиљена код туриста и Бечлија.

Божићне пијаце су “магнет” за туристе, али и Бечлије које радо у вечерњим сатима проводе време на њима дружећи се с пријатељима под ведрим небом.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести