“Жигосани у рекету” на Топ каналу: Прича о другој шанси

Прва епизода нове домаће серије „Жигосани у рекету“ премијерно ће бити емитована у четвртак, 1. новембра у 20 часова на Топ каналу.
zigosani u reketu serija
Фото: Promo

Публика ће имати прилику да кроз 45 епизода, које ће се емитовати два пута недељно, односно четвртком и петком, гледа причу о пријатељству Србина и Хрвата, два некада нераздвојна другара и саиграча у кошаркашком клубу „Радник“ с Лиона. Њих двојица су се због рата раздвојили и лопту заменили пословима – Крешо је постао тренер, а Војислав кошаркашки менаџер, а онда се четврт века касније поново састају како би клуб у ком су играли, а који је почео да пропада, заједнички подигли из пепела. Међутим, то није само прича о другој шанси за пропали клуб и пријатељство, него и за породичне везе, неостварене таленте и срећу.

Продукцијска кућа „ТонФилм” стоји иза овог пројекта, чији је аутор и продуцент Драган Бјелогрлић, а копродуцент Томица Паликовић, док режију потписују Срђан Спасић и Данило Бећковић. Серију су написали Владимир Кецмановић, Саша Подгорелец, Антонио Габелић, Душан Булић, Марко Манојловић, Коста Пешевски и писац сарадник Ранко Божић.

Најављујући емитовање Драган Бјелогрлић је рекао да је ова серија заправо замишљена као верзија серије „Грлом у јагоде” за нову генерацију.

Ради се о једној романтичној причи о љубави и пријатељству, о части и моралу, о неким заборављеним вредностима, о две генерације - једној рођеној између шездесетих и седамдесетих и о генерацији рођеној између деведесетих и почетка новог века, казао је Бјелогрлић.

За разлику од фудбала који нажалост није само спорт, него је постао и политика и криминал и поприште ружних ствари, кошарка још увек има неки ореол нечег лепог и позитивног, додао је познати глумац и продуцент.

У серији „Жигосани у рекету“ играју како старије тако и млађе генерације, међу којима су: Небојша Дугалић, Филип Шоваговић, Дубравка Мијатовић, Светозар Цветовић, Милица Зарић, Александар Радојичић, Жарко Лаушевић, Богдан Диклић, Марко Николић, Предраг Ејдус, Жика Тодоровић, Петар Бенчина, Борис Комненић, Драган Мићановић и многи други.

Ово је прича о томе какви смо били када смо били најбољи и шта је то што је у свакоме најбоље и да на тим темељима градимо ону блискост која нас је некада држала на окупу, а спорт је увек био такав један контекст, нагласио је глумац Небојша Дугалић, који ће у серији играти лик Војислава, кошаркашког менаџера.

Осим двојице пријатеља и њихових породица, велику улогу у серији имаће и власница „Дарине кафане” коју тумачи Весна Тривалић, али и чланови редакције једног таблоида, међу којима су Ђорђе Стојковић и Тамара Драгичевић. Такође, у серији ће играти и наследници познатих глумаца међу којима су Мина Софтић (ћерка Анице Добре), Мина Николић (ћерка Марка Николића) и Ђуро Брстина (син Бранимира Брстине).

Интересантно је то што ће се поред глумачких легенди појавити и професионални кошаркаши. Публика ће на терену заједно са глумцима гледати и Милоша Теодосића и Немању Недовића. Иако је већина глумаца и сама тренирала кошарку у прошлости, сви они обучавали су се код професионалних тренера како би њихова игра била што аутентичнија и боља.  

Гледаоци ће серију гледати путем Топ канала, који се емитује у Србији, БиХ, Македонији, Црној Гори на Телемаћу, Тотал ТВ-у, Д3и, као и преко ЕОН платформе. Овом серијом та телевизија обогаћује свој програм високобуџетним пројектима, а најављено је да ће њихови гледаоци већ од марта имати прилику да гледају и другу сезону серије „Сенке над Балканом”.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести