Витешки фестивал од 28. до 30. августа подно зидина Манасије

ДЕСПОТОВАЦ: Витешки фестивал “Just out” биће одржан од 28. до 30. августа у Деспотовцу подно зидина манастира Манасија, а с обзиром на епидемиолошку ситуацију, организатори ће предузети прописане мере заштите.
vitezovi vitez
Фото: pixabay.com

Како најављују из фестивалског тима, посетиоце очекује мултимедијални спектакл, уз наступе бројних уметника и уметничких група из земље и иностранства.

Поред уметничког програма, витешких борби и приказа борилачких вештина, публику очекује и изложба средњевековних уметнина, презентација старих заната, дегустација средњевековне хране и пића.

Витезови из Србије биће домаћини витешким тимовима и саборцима из бројних држава, у пуној витешкој опреми, приказаће средњевековне борбе, као и средњевековни начин живота у витешком селу које ће бити саграђено подно зидина манастира Манасија и уз леву обалу реке Ресаве.

Посетиоци ће између осталог моћи да погледају домаће и стране мајсторе вештина: соколаре, стреличаре, бацаче копља, стреличаре са коња, мачеваоце и многе друге. За фестивал ће бити припремљене и радионице: грнчарска, оклопарска, оружарска, хералдичка, сарачка, ткачка, археолошка и бројне друга.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести