Виртуални Сат за нашу планету у суботу, 28. марта

БЕОГРАД:У суботу, 28. марта у 20:30 сати по локалном времену, поново ће се одржати један од највећих глобалних покрета за очување природе "Сат за нашу планету", уз слоган "Окренимо се природи".
planeta zemlja
Фото: pixabay.com

Покрет окупља људе широм света који желе да укажу на своју спремност и потребу да сви грађани заједно предузму хитне кораке како би се ублажили узроци и последице климатских промена, саопштила је организација WWF.

Животињски и биљни свет планете Земље нестаје алармантном брзином, око милион врста прети изумирање, а последице климатских промена су све израженије.

Овом акцијом WWF, светска организација за природу, истиче значај природе као темељ здраве планете и непосредно, снажно и исплативо решење за климатску кризу.

С обзиром на ситуацију у којој се свет изненада нашао усред мера опреза због коронавируса КОВИД-19, када јавна окупљања у већини земаља нису могућа, WWF истиче да је здравље и сигурност људи испред свега.

Стога ове године позивају појединце да се прикључе акцији виртуално, дајући свој глас за планету путем друштвених мрежа, уз могућност да освоје интересанте награде.

Ова акција која је позната по симболичном искључивању светла у трајању једнога сата настала је у Сиднеју 2007. године, а током година проширила се на више од 180 земаља и 7500 градова.

У њој још од 2009. године учествују и градови региона. Србија ову акцију обележава дванаести пут по реду, а прошле године придружило се око 200 партнера - градова, општина, јавних установа, школа, вртића, компанија и организација широм земље.

 

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести