„Ураган“ стиже на Беовизију

Музички састав „Hurricane“ који чине Сања Вучић, Ксенија Кнежевић и Ивана Николић тренутно је један од најпопуларнијих у региону, а са свега неколико песама доспеле су у сам врх слушаности на Јутјубу.
1
Фото: Ђође Буквић

Добар изглед, а још бољи гласови, направили су, рекли бисмо, опасан спој који је крајем 2017. године донео прави „ураган“ на домаћу музичку сцену. Ове три девојке су најпре снимиле песме на енглеском језику, а прави „бум“ направиле су објавивши прву песму на српском језику, под називом „Фаворито“, а ништа мањи одјек нису оствариле ни наредне две - „Авантура“ и „Брзи прсти“.

Неколико месеци касније, ове три девојке нашле су се у избору за песму која ће Србију представљати на Евровизији у Ротердаму. Чланице групе „Hurricane“ наступиће на фестивалу „Беовизија 2020“ 29. фебруара под редним бројем 10. Надметаће се са песмом „Hasta la vista”, која на званичној Јутјуб интернет презентацији фестивала има највећи број прегледа, па их је публика већ сада издвојила као главне фаворите на предстојећем такмичењу. Управо због тога разговарали смо са Сањом, Ксенијом и Иваном које су за „Дневников“ ТВ магазин причале о њиховој песми, наступу који припремају, али и о могућем учешћу на Песми Евровизије.

Ваша песма „Hasta la vista” поприлично је другачија од осталих, а и саме сте је оцениле футуристичком. Да ли сте је наменски радиле за „Беовизију” и шта мислите има ли она добре шансе за Европу?

– Јесмо, „Hasta la vista” је песма која је наменски рађена за „Беовизију“. Трудили смо се са нашим композитором да је направимо да буде таква да освоји европско, али и наше тржиште.

Фото: Ђође Буквић

И пре самог представљања ваше песме публика вас је издвојила као фаворите овогодишње „Беовизије“. Да ли због тога имате већа очекивања од исхода или пак већи притисак?

– Ми се увек трудимо да нашој публици дамо најбоље што можемо у датом тренутку тако да смо због тога сигурне у нашу песму, па, како год да буде, бићемо задовољне.

Шта ће „Hurricane“ да понуди сцени „Беовизије“? Kакав визуелни идентитет и сценски перформанс припремате за ово такмичење?

– С обзиром на то да капацитети сценског беовизијског простора нису велики, није било могуће да направимо сценски наступ који погодује овој песми. Због тога смо се прилагодили датим условима, али не очекујте ништа мање од правог спектакла! Не смемо много да одајемо, али смо мислиле на сваки детаљ у нашем наступу и костиму, што ће публика сигурно приметити.

Ко вам је од такмичара највећа конкуренција? Kоја песма вам се допала?

– Сви такмичари су нам конкуренција, заиста. Све нумере су добре на свој начин и има различитих стилова песама што је одлично, јер ће самим тим бити веома занимљиво и енергично.

Будући да сте заједничку каријеру почеле снимајући песме на енглеском језику, да ли бисте, ако победите на „Беовизији“, вашу песму на Евровизији извеле на српском или на енглеском језику?

– Па можда пре на енглеском језику, јер је то језик који сви разумеју и самим тим би се можда још више приближили публици. Наша песма је таква да јој текст на енглеском одлично пристаје. С друге стране ипак треба да негујемо и чувамо свој језик тако што ћемо, где год имамо прилику, промовисати српски језик и Србију.


Једна другој подршка

Постоји ли нека врста ривалитета између вас три?

– Ми јако лепо комуницирамо међусобно, стално размењујемо мишљења, савете, ставове и договарамо се заједнички око свега. Увек нам је исти циљ па тежимо њему заједничким и удруженим снагама. Уз то, имамо читав тим који ради са нама па су нам неке ствари доста олакшане.


Сања, ви сте као солиста наступали на Евровизији 2016. године, а Kсенија ви сте певали пратеће вокале вашем оцу Ненаду Kнежевићу Kнезу. Да ли су та искуства која сте тада стекли и доживели била корисна за осмишљавање ваше песме и наступа на „Беовизији?

– Па осмишљавање песме и наступа за „Беовизију“ се нису баш базирала на искуствима које имамо јер је ово потпуно нешто другачије од онога што смо већ прошле, али свакако да свако искуство у чему год да га имате, много значи. Сад нас је три на сцени, наступамо као група и певамо потпуно неки други стил музике од оне коју смо певали пре неколико година. 

Фото: Ђође Буквић

Многе ваше старије колеге су раније изјављивале да учешће на Евровизији може да буде мач са две оштрице. Да ли сте сагласне са таквим ставом? 

– Чиме год да се бавите у животу може да буде мач са две оштрице, али ако имате свој циљ, припремате се и тежите ка њему не можете много скренути с пута. Све има своје у животу, као и предности и мане.

Да ли је српској музичкој сцени недостајао један такав „ураган“ који сте ви донеле својим гласовима и појавом на наше тржиште?

– Судећи према нашој публици очито да јесте. Нас је публика веома лепо прихватила и нама је јако драго због тога. Али на нашем тржишту има много различитих ,,урагана“, који су заиста квалитетни и истрајни.

Владимир Бијелић

фото: Ђорђе Буквић

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести