Светске звезде: Егзит се не пропушта

НОВИ САД: Након што су у претходном периоду водећи светски медији као што су Би-Би-Си, Си-Ен-Ен, Форбс, Гардиан, Мирор и други Егзит препоручили вишемилионском аудиторијуму широм планете, управо је објављен и видео у којем светске и домаће звезде немају дилему: Егзит се не пропушта. 
egzit
Фото: exitfest.org

Нина Кравиц, Масео Плекс, Карл Кокс, Скрилекс, Рудиментал, Dub Pistols, Bastille, Green Velvet и Федер издвајају Егзит “због осећаја слободе, призора од којих застаје дах, спектакуларне и крајње сложене продукције на тврђави и његове генералне величине”.  

Све је то добро познато и домаћој постави у којој су Ида Престер, Уна Сенић, Бојана Вунтуришевић, Иван Јевтовић, Ненад Окановић, Виктор Савић, Драгана Мићаловић, Кристина Раденковић, Државни посао, Бојан Перић, Милена Радуловић, Реља Миланковић Рексона, Coby, Cyrreal, Fox, Струка, Ничим изазван, Yasserstain и Немања Костић.  

Они су такође поделили своје утиске о фестивалу и после бројних путовања потврдили зашто је јединствен у целом свету, а стотинама хиљада људи обавезна ставка у календару. 

Харизматична Рускиња, која стално преиспитује стереотипе и помера границе на електронској сцени, Нина Кравиц, имаће част да и ове године затвори цео фестивал на Денс Арени, а наводи да је Егзит за њу “веома посебно искуство” и, у складу с овогодишњом темом Exit Freedom: „Мислим да је суштина целог фестивала бити слободан”.  

Масео Плекс, електронски геније како га називају његове колеге, раније је признао да једину трему у животу има пред наступ на Егзиту, као и да се сваке године пита да ли ће поново наступати на свом омиљеном фестивалу.  

Скрилекс и Карл Кокс нису штедели на епитетима, те су фестивалу увек јавно честитали на, по њиховом мишљењу, крајње заслуженим наградама за најбољи европски фестивал. 

Група Dub Pistols хтела је и да подели с домаћом публиком какав је статус фестивала у међународним круговима: Репутација Егзит фестивала једна је од највећих и највиших на свету! 

Звезде су поделиле и своје фаворите са програма овогодишњег фестивала, те Димитри Вегас каже да је сјајно што ће публика моћи исте вечери на главној бини да слуша Дејвида Гету и Мартина Гарикса, што је права реткост и светска ексклузива. Уна Сенић не може да дочека Грејс Џонс и Севдализу. 
Певачицу из Ирана, као и Фивер Реј слушаће Ида Престер, популарни репери Surreal и Coby издвајају најпопуларнији светски хип-хоп састав Мигосе, док је овогодишњи фаворит Виктора Савића берлински техно херој Родхад.     

Егзит фестивал биће одржан од 12. до 15. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести