Стрејсенд шокирала неприкладним коментаром о злостављаним дечацима

ЛОНДОН: Америчка певачица и глумица Барбра Стрејсенд нашла се на мети оштрих критика због изјава у којима је релативизовала оптужбе за сексуално злостављање деце изнете на рачун Мајкла Џексона у документарцу "Lеаving Neverland".
e
Фото: Youtube Printscreen

Стрејсендова је у интервју за британски "Тајмс" рекла да је апсолутно верује у оно што су филму испричали Вејд Робсон и Џемс Сејфчак, који су оптужили краља попа да их је сексуално злостављао на свом ранчу кад су били дечаци, али је додала и: 

"Можете рећи ''злостављани'', али та деца, као што сте их чули да кажу, била су узбуђена што су тамо. Обојица су ожењени, обојица имају децу, тако да их то није убило".

"Његове сексуалне потребе су биле његове сексуалне потребе, које су производ детињства које је имао или ДНК који имао. Жао ми је деце. Жао ми је њега", рекла је Барбра Стрејсенд, преносе агенције.

Певачица сматра и да су родитељи Робсона и Сејфчака омогуцили да им синови буду злостављани.

"Кривим родитеље који су дозволили својој деци да спавају с њим (Џексоном). Зашто би Мајклу била потребна та деца обучена као он", упитала је Стрејсендова.

Њене изјаве изазвале су лавину негативних коментара на друштвеним мрежима, а огласио се и редитељ филма "Leaving Neverland" Ден Рид.

"''Није их убило, Барбра Стрејсенд, јеси ли стварно рекла то?! Његове сексуалне потребе су биле његове сексуалне потребе. Да ли се педофилија толерише у деловима индустрије забаве?", упитао је Рид на Твитеру.

Барбра Стрејсенд се, реагујући на критике, огласила писаном изјавом у којој је навела да не постоје околности у којима је у реду да било ко искоришћава децу.

"Приче које су испричала ова два младића су болне, и према њима не гајим ништа друго осим саосећања", истакла је америчка уметница.

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести