Стиже нова љубавна комедија: „Ала је леп овај свет“

БЕОГРАД: Љубавна комедија „Ала је леп овај свет” у режији Филипа Чоловића, која је настала по тексту Андреја Шепетковског, након премијерног приказивања у оквиру 46. фестивала филмског сценарија у Врњачкој бањи, стиже и на биоскопско платно већ наредног месеца, будући да је велика премијера у биоскопу заказана за 22. септембар.
a
Фото: Nemanja Miščević

Публику у биоскопима чека једна савремена и духовита филмска прича у продукцији куће „Blue Butterfly“и Телекома Србија, која осликава наше друштво кроз призму различитих животних ситуација у којима се налазе ликови које ћемо видети у овој причи.

Главне јунаке ове посве другачије љубави чине анђео Љубиша, којег игра Никола Пејаковић, који покушава да споји неспојиво, неафирмисани редитељ Бата, којег је оживео Андрија Кузмановић, Уна, коју је отелотворила Анђелка Прпић, популарна и харизматична ТВ водитељка и полицијски инспектор Тришић, којег игра Андреј Шепетковски који ће нас нервирати, засмејати, љутити, расплакати као и сама љубав.

Филм „Ала је леп овај свет”, како саопштава продукција, краси изузетна визуелна препознатљивост, непретенциозна комика, а опет топла прича која ће нас загрлити и подсетити на осећај када нас је неко последњи пут волео.

Фото: Nemanja Miščević

Ауторску екипу чине редитељ Филип Чоловић, сценаристи Андреј Шепетковски и Филип Чоловић, директор фотографије Саша Срећковић док глумачку екипу чине Никола Пејаковић, Андрија Кузмановић, Анђелка Прпић, Андреј Шепетковски, Аница Добра, Бане Видаковић, Тихомир Станић, Бранка Пујић, Андрија Милошевић, Слободан Ћустић, Миљана Гавриловић и многи други.

Иначе, екипа филма снимила је и серију под називом „Шетња са Лавом“, која ће према речима редитеља Филипа Чоловића, бити засебно дело, а коју ћемо гледати након биоскопске дистрибуције на каналу Суперстар ТВ.

– То су засебна дела. Имају другачију драматуршку структуру. Чак смем да кажем да ће и одређене сцене које ће ући и у серију и у филм бити другачије читане. Филм би требало да има потпуно другачији сентимент од серије – рекао је за медије Чоловић у току снимања и додао да је филм мало надреалнији, комичнији захваљујући доприносу Николе Пејаковића. – У „Шетњи са лавом“ Пејаковић се појављује у једној сцени, док је у филм стожер и гура га у комичну страну, коју имамо и у серији на другачији начин. Тумачи пропалог анђела који има задатак да спаја људе, али му не полази за руком због тога што спаја неспојиво. Верује да у свима клија љубав, али његови случајни узорци никако да успеју. У једном тренутку пожели да споји двоје главних јунака који немају много заједничких ствари.

Смотаног интелектуалца који постаје прави мангуп у филму игра Андрија Кузмановић, који је рекао да је прича веома занимљиво написана и да води негде.

– Написано је као комедија али ми је играмо као драму. Мислим да смо нашли моменат између драме и комедије – рекао је Кузмановић новинарима током снимања серија и филма, те додао да је Бата замишљен као трагикомичан лик који све доживљава као неку трагедију и животну школу, а заправо све што се дешава око њега је комедија, али је њему најмање смешно.

Фото: Nemanja Miščević

Анђелка Прпић је рекла да се често чини да је њен лик на ивици укуса и стила и да би било лепше да је мало више своја, али додаје да временом видимо да је ту са разлогом и да је девојка која има итекако осећања и дубину.

– Мени је било најзанимљивије у тумачењу Уне да нађем меру између неукуса, повременог, и симпатија које треба да изазове – рекла је тада Анђелка Прпић, која је још на почетку снимања овог пројекта истакла да јој је драго што померају лествицу серијских формата. – То је свакако због тога што је текст писао глумац, наш колега Андреј Шепетковски и што је писао нешто што њега занима.

Поред Николе Пејаковића, Андрије Кузмановића и Анђелке Прпић у филму и серији гледаћемо и Аницу Добру, Банета Видаковића, Тихомира Станића, Бранку Пујић, Андрију Милошевића, Слободана Ћустића, Миљану Гавриловић и друге.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести