Старац помагао гангстерима само да би разговарао с неким

Старац Иан Хеменс из Велике Британије, који има 81 годину, осуђен је на девет месеци затвора јер је помагао пљачкашима и гангстерима као возач аутомобила за бекство.
f
Фото: pixabay.com

Живот у пензији може бити јако досадан и усамљен, толико досадан да неки људи пожеле да ураде било шта само да имају прилику да поново разговарају са другим људима, па чак и да због тога почине кривично дело.

Адвокат старца Иана Хеменса недавно је изјавио на суду да је његов клијент био спреман да буде возач дилерима дроге Махмуду Самију и Акиму Адебају само да би имао прилику да разговара с неким.

Криминалцима је било драго што им се овај старац јавио за посао, јер због његових година полиција никада не би посумњала у њих, нити би с Ианом за воланом привлачили пажњу.

Без обзира на ово бизарно објашњење и разлог ступања у криминал, судија није био благ према Иану, који ће сада служити казну од девет месеци затвора.

Нажалост, он се не суочава само с оптужбом да је био возач криминалцима, већ и да је био саучесник криминалних дела.

Током саслушања, тужилац Ејми Пакхам је рекао суду да је Хеменс ситроеном Ц3 одвезао осуђене дилере Самија и Адебаја на одређену локацију, где су се они сукобили са супарничком бандом, а током овог сукоба један од дилера дрогом је избоден ножем неколико пута.

Старац је посматрао овај покушај убиства, а након тога одвезао починиоце у непознатом правцу да би побегли од полиције.

Сведоци који су присуствовали суђењу су истакли да старац није показивао емоције на суду током изрицања пресуде.

(CDM)

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести