Серија "У клинчу" од 29. августа на РТС

БЕОГРАД: Наставак серије "У клинчу" зарадио је вечерас бурне аплаузе одабране публике у испуњеној Сали 6 београдске мтс дворане, где се поклонила глумачка и ауторска екипа, пред почетак приказивања од 29. августа на Радио-телевизији Србије.
k
Фото: Youtube Printscreen

Ово је породична прича о реалним проблемима и одрастању, менталном и друштвеном. ''У клинчу'' прича универзалним језиком и привлачи људе од 7 до 77 година, рекао је новинарима Михаило Веруовић Војаж.

У серији коју ће Први програм РТС приказивати радним данима од 20 часова, музичар Веруовић у својој првој глумачкој улози игра младића Аљошу који покушава да се одупре жељама оца, бившег боксера Веље ког игра Никола Којо, да крене његовим спортским стопама.

Веруовић тумачи младића окренутог музици, а остале ликове тумаче Бранка Катић, Ђорђе Мишина, Ивана Зечевић, Анита Огњановић, Теодора Драгићевић, Светлана Бојковић, Владан Гајовић и други.

Да није Бранке и Николе моја улога не би била таква каква је. Они су ме опустили, да моја глума не буде глума него искрено тумачење лика, навео је Веруовић.

Креатори и продуценти серије, настале у продукцији куће "Режим" и РТС-а, су Аљоша Ћерановић и Милош Аврамовић, сценаристи су Иван Станчић, Душан Булић, Филип Вујошевић и Славиша Павловића, а редитељи су Данило Бећковић и Небојша Радосављевић.

Говорећи о ангажовању Веруовића у његовој првој главној улози Ћеранић је рекао новинарима да су "од првог дана веровали да Михајло може то да извуче".

Према његовим речима, бокс је изабран као спорт у серији како не би било понављања са кошарком након серије "Жигосани у рекету".

Серија се судећи по првом наставку бави питањима попут дуговања, коцке, асоцијалног понашања, одласка из матичне средине у иностранство на школовање, а Цхеранић истиче да је то свакодневица и да "У клинчу" највише подсећа на аустралијску серију "Несташне године".

Имате вечити сукоб младе генерације која хоће да одрасте и бира по своме нахођењу чиме ће да се бави у животу, уз неминовна љубавна лутања, и родитеља који су пројектовали за дете две, три професије. Ту су сукоби. Серија је као живот сам. Корисна је и за родитеље да виде мало, да се коригујују, рекла је новинарима Бојковић.

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести