Серија европских аукција личних ствари Карла Лагерфелда

МОНАКО: Личне ствари покојног модног дизајнера Карла Лагерфелда, укључујући његове кожне рукавице без прстију које су постале и његов лични модни стејтмент, биће понуђене на продају у серији аукција које почињу у Монаку ове недеље.
s
Фото: Youtube Printscreen

Лагерфелд, који је умро 2019. године, био је икона модне индустрије, слављен колико због свог препознатљивог личног стила - косе повезане у реп и фамозних рукавица и сунчаних наочара које је увек носио - толико и због модних креација коју је дизајнирао за Шанел и друге модне куће, преноси Ројтерс.

Колекција ствари, коју је продала аукцијска кућа Сотби, садржи предмете из његове личне гардеробе и намештај, аксесоаре и уметничке предмете који су украшавали његове куће.

У понуди су се нашли скулптура његове мацке Шупет са процењеном ценом од 5.000 до 7.000 евра и фигурица Карла Лагерфелда од ПВЦ, метала и каменчића са процењеном ценом од 200-300 евра, а продају се и ручно дизајнирани путни ковчези и кофери које је Лагерфелд носио са собом када је путовао, три аутомобила марке Ролс-Ројс и други лични предмети.

"Ова колекција је амблематична за укус Карла Лагерфелда", рекао је за Ројтерс Пјер Мот, потпредседник Сотбија у Француској.

Након аукције у Монаку од 3. до 5. децембра продаја се наставља у Паризу касније током децембра, а затим одлази у Келн почетком следеће године.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести