Размонтирана највећа илегална фарма корњача у Европи

ХАГ: У Шпанији је спашено 1.100 корњача и 750 јаја корњача, а том приликом ухапшене су три и приведене три особе, саопштио је данас Европол.
Kornjača Foto Pixabay.com, ilustracija
Фото: Pixabay.com, ilustracija

Операција Коахуља изведена је у оквиру акције Европола "Наутилус", која је почела у фебруару 2017. године, када су службеници шпанске Цивилне гарде одузели пошиљку корњача на аеродрому Мајорка.Како се наводи у саопштењу, очекује се да ће број корњача расти јер око 200 женки треба да снесе јаја.

Међу пронађеним корњачама је 14 од 50 угрожених врста корњача из Канаде, Мексика, Јужне Африке, САД.Вредност пронађених корњача процењена је на 600.000 евра, док међу њима има и корњача које појединачно вреде по 10.000 евра.Власници откривене фарме сарађивали су са продавницама кућних љубимаца у Барселони, специјализованим за продају егзотичних животиња.

Заједничком акцијом две особе су ухапшене на Мајорки, једна у Барселони, а још три су приведене у оба града и они су оптужени да су починили прекршај против дивље флоре и фауне, кријумчарење заштићених врста и прање новца.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести