Представњене униформе волонтера који ће носити олимпијску бакљу у Јапану

ТОКИО: Организатори Олимпијаде у Токију 2020. године представили су данас униформе за 10.000 волонтера који ће носити олимпијску бакљу широм Јапана. 
Predstavnjene uniforme volontera koji će nositi olimpijsku baklju u Japanu Shinji Kita/Kyodo News via AP
Фото: Shinji Kita/Kyodo News via AP

Униформе су делом направљене од рециклираних пластичних флаша и оне су, према речима организатора, еколошки прихватљиве. Компанија Кока-кола је прикупљала пластичне флаше и рециклирала их како би их употребила за материјал за униформу, преноси Ројтерс.

Олимпијска бакља ће бити пронета кроз свих 47 јапанских префектура - од Хокаида на северу до Окинаве на југу, и скоро сви Јапанци ће имати прилику да је виде, пошто 98 одсто становништва живи на сат времена од руте којом ће волонтери проћи.Бакља ће кренути 16. марта из једног села у Фукушими а проћи ће поред Окуме, где је смештен део нуклеарног комплекса, као и поред замка Кумамото, који је претрпео велика оштећења у снажном земљотресу 2016. године.

"Олимпијска бакља ће проћи кроз области Јапана које напорно раде на опорављању од природних катастрофа", рекла је Михо Такеда, чланица Олимпијског комитета и петострука освајачица олимпијских медаља у синхроном пливању.

Бакља ће проћи и кроз Меморијални парк Хирошима и преко планине Фуџи, пре него што стигне 24. јула на национални стадион у Токију на церемонију отварања Летње олимпијаде.

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести